Home    Drinks   Food   Wie zijn wij   Tips & Tricks   Referenties   Contact
 
     
 
 
  Tips & Tricks
Hoeveel bekers moeten we voorzien?
  De eerste stap in het bepalen van het aantal bekers, is om het aantal bezoekers van de vorige editie te bekijken. Best voorzie je minstens 2,5 bekers per verwachte bezoeker als er tijdens het evenement afgewassen wordt. Als er geen afwas tijdens het evenement mogelijk is (en je dus elke beker maar 1 keer kunt gebruiken), dan is het veilig om 5 à 7 bekers te voorzien per verwachte bezoeker per dag. Voorzie hier steeds een extra reserve (+/- 20%), wanneer je voor het eerst met herbruikbare bekers werkt.
   
Hoe zorg ik dat de bekers terugkomen?
  Wij raden aan om steeds met een waarborg systeem te werken. Ervaring leert ons dat er bij evenementen zonder waarborg heel wat bekers niet terug komen. Dit bezorgt de organisator extra (onnodige) kosten.
   
Voorbeeld van waarborgsysteem:
  De waarborg voor een lege beker heeft de waarde van 1 drankbon. Een bezoeker die een drankje wenst betaalt aan de bar een extra drankbon als waarborg voor de herbruikbare beker. Telkens de bezoeker een nieuw drankje komt halen, geeft hij/zij de lege beker af, betaalt de nodige bons voor de drank en krijgt een nieuwe, gevulde beker. Men kan ook een nieuw drankje krijgen in ruil voor een aantal lege bekers. Een beker is evenveel waard als 1 drankbon. Op het einde van het evenement geeft de bezoeker de lege beker terug in ruil voor de waarborg in cash. Hier kan je dan kiezen om de waarborg die je teruggeeft lager te houden dan de prijs van een drankbon, en een makkelijk bedrag te kiezen(vb. 1 euro) zodat dit vlot verloopt. Door de waarborg lager te zetten dan de drankprijs verdien je snel de extra investering terug van de huur van de bekers. Geef dit best wel op voorhand aan dat er op het einde van het evenement geen discussies ontstaan.
   
  Een extra mogelijkheid is om een inzamelpunt te voorzien (een ton of container) waar bezoekers hun bekers kunnen ingooien. Zet hier bij dat de waarborg van deze bekers naar een goed doel gaan en je zult zien dat je elk evenement een mooi bedrag naar een goed doel kan schenken.
   
Bekers afwassen
  Voorzie enkele propere spoelbakken (liefst zo dicht mogelijk bij de toog) met daarin proper water met een biologisch afbreekbaar wasmiddel. Stel iemand verantwoordelijk voor de bekers. Laat die persoon overal de vuile bekers ophalen en naar de spoelbakken brengen zodat ze daar rustig kunnen spoelen. Diezelfde persoon vult dan ook overal de lege bekers terug aan. Afdrogen hoeft niet, op het einde van het evenement mogen de bekers nat in de bakken. Wij doen de rest. Tot 1000 bezoekers kan je normaal met 2 personen de afwas volgen. Voorzie daarna per 500 extra bezoekers een extra persoon.
   
Veel extra werk
  Er komt inderdaad wat extra werk bij kijken tijdens het evenement. Maar wat een genot om na een evenement geen vuile platgetrapte bekers meer te moeten oprapen.
   
Communicatie
  Maak op voorhand bekend dat je met herbruikbare bekers gaat werken en leg uit hoe je te werk gaat gaan. Dan komt er niemand voor een verassing te staan. Maar communiceer ook goed naar je medewerkers, zorg er voor dat iedereen goed mee is met het systeem om fouten en eventuele kosten te vermijden. 
   
  Uiteraard is niet elk evenement hetzelfde, hierboven vind je enkele standaard richtlijnen. Contacteer ons gerust met specifieke vragen over jouw evenement. Wij staan altijd klaar om te helpen.
   
 
 
 
Home
Drinks
Food
Wie zijn wij
  Tips & Tricks
Referenties
Contact
Cookieverklaring
Privacyverklaring
Cup 2 Rent
Goorstraat 25
2560 Nijlen
(Enkel open op afspraak)
Tel: 0477 37 50 46
info@cup2rent.be
Link naar Facebookpagina Cup2Rent

 
 
All rights reserved by www.cup2rent.be© Realisatie: Cojo Computers